HTML

Egérirtás, Patkányirtás, Rágcsálóirtás blog

Minden, amit tudni érdemes a rágcsálók életmódjáról, egér és patkány irtásáról.

Friss topikok

Rágcsálóirtás irtószer nélkül, egyéb kártékony állatok csapdázása

2010.05.06. 11:10 Kártevőirtó

Munkáink során gyakran találkozunk olyan rágcsálóirtás problémával, amikor a mérgező anyagokat és ölőhatású módszereket nem alkalmazhatunk. A sok gondot okozó urbanizálódott nyest esetében nem használhatóak ölöhatású módszerek, ugyanis a nyest nem számít kártevőnek, pusztítása nem engedélyezett. Ugyanez a helyzet a sün, görény, menyét, pele esetében is, sőt egyes fajokat az állatvédelmi törvény is véd. A legtöbb bosszúságot azonban a patkányok, esetenként a kóbor macskák és kutyák okozhatják.
Állatbarátok sokszor kérik patkány és egér irtásakor, hogy az állatok ne pusztuljanak el. 

Megoldás az ilyen esetekben, ha egy mechanikus befogócsapda alkalmazásával befogjuk a problémás állatokat, majd egy olyan élőhelyen szabadítjuk őket, ahol nem okozhatnak kárt.
A különböző állatok esetében a csapda mérete változik, továbbá a csalétek.
Minden esetben azonos a csapdázás módja: a kártevő számára vonzó táplálékot helyezünk a ketrecbe. Az állat a csalétek becserkészése közben kiold egy egyszerű mechanikus szerkezetet, ekkor a csapda ajtaja lecsapódik, az állat fogságba esik.

Vándorpatkány befogás élvefogó ketreccsapdával:













A patkány befogását követően a lakott területtől távol történő szabadítása történik, amennyiben a kártékony állat elpusztítása nem elfogadható a megrendelő számára.
A rágcsálóirtás (patkányirtás) élvefogással történő módja hatékony ugyan, de munka és időigényes. Csak kisebb fertőzöttség esetében lehet célravezető.
Az élvefogó ketrecekkel nem csak rágcsálóirtás lehetséges: egyéb problémás állatokat is befoghatunk, eltávolíthatunk a területről.
Városi nyest befogás élvefogó ketreccsapda segítségével:

 














A nyest bár nem rágcsáló, hivatalosan nem is kártevő, randalírozásával azonban a padlásokon komoly károkat okoz. Élvefogó csapdával történő befogása után, a lakatlan területen történő szabadítása a legjobb módszer. A nyest ott megtalálja új életterét.
A nyestcsapda témájában további információt olvashat: nyestcsapda.blog.hu

Kóbor macskák elfogására szintén a csapdázás a legjobb módszer:













Az elvadult háziállatok esetében a menhelyekre, állatfarmokra való elszállítás a megoldás.
Az élvefogó csapda kihelyezése megrendelhető!
 

Szólj hozzá!

Címkék: kutya macska nyest rágcsálóirtás csapdázás

A bejegyzés trackback címe:

https://ragcsaloirtas.blog.hu/api/trackback/id/tr552641730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása