HTML

Egérirtás, Patkányirtás, Rágcsálóirtás blog

Minden, amit tudni érdemes a rágcsálók életmódjáról, egér és patkány irtásáról.

Friss topikok

Patkány beszaladt a lakásba! Azonnal fogják meg!

2010.12.09. 17:54 Kártevőirtó

Gyakori probléma, sokszor hívnak megrendelőink ezzel a két mondattal. A jól bevált irtószeres csalétek kihelyezése ebben az esetben nem vezet eredményre: az esetleges fogyasztástól számítva 1 hét múlva pusztulna el az állat. Ez idő alatt rettegésben tartja a családot, kárt tesz a berendezésben, ürülékével piszkol. A mérgezett csalétek nem megoldás ilyenkor. A klasszikus patkánycsapdák kihelyezése működhet ugyan, azonban lehet hogy napok múlva érünk el vele eredményt, ha egyáltalán eredményes lesz. Azonnali megoldás szükséges: felkutatni az elbújt patkányt.

Sajnos nincs csodaszer a patkány befogására, ilyen esetekben gyakorlott állatbefogó kollégákat hívunk segítségül, 2-3 ember összehangolt munkája szükséges a biztos elfogáshoz. Nem is gondolná az ember, hogy egy vándorpatkány milyen jól rejtőzködik, lehetetlen helyeken is észrevétlen marad. Nagy segítség ilyenkor egy egyszerű száloptikás kamera, ezzel az eszközzel a rejtett zugokba is benézhetünk. Sok esetben darázsirtás munkákban és ágyi poloska felderítésben is nagy segítségünk. Legtöbbször behatárolható 1-1 szobára a patkány rejtekhelye, de időnként az egész lakás átvizsgálása szükséges.  Ha megvan a búvóhely, zárt ajtó mellett elkezdődik a hajtóvadászat... Amíg egy ember a bútorzatot mozgatja, addig a többiek a kitörési pontokon várják az állatot. Problémás, nehezen megközelíthető helyeken ezek mellett ragasztós patkánycsapdák kihelyezése is szükséges, melyekbe a kiugró állat beleragad. A patkány ilyen módon történő befogása veszélyes, a sarokba szorított állat haraphat, fertőzést terjeszthet. Javasoljuk, hogy vegye igénybe gyakorlott patkányfogó segítségét. Patkányirtás és patkány befogás.

Szólj hozzá!

Címkék: rágcsálóirtás patkányirtás patkányfogó patkány befogás

A bejegyzés trackback címe:

https://ragcsaloirtas.blog.hu/api/trackback/id/tr582504871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása